الجزيره، العربيه و BBC تحت يك اتاق فكرند
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

الجزيره، العربيه و BBC تحت يك اتاق فكرند
 
الجزيره، العربيه و BBC تحت يك اتاق فكرند

به گزارش ايسنا سردار اسماعيل احمدي‌مقدم صبح چهارشنبه در اولين همايش علمي اقتدار نرم پليس و امنيت نرم‌افزاري با بيان اينكه امروزه شالوده و اساس قدرت و اقتدار، قدرت علمي است گفت: مادامي كه نظريه‌ها و دانش كشور به خصوص در زمينه علوم‌اجتماعي و انساني وارداتي باشد اين قدرت علمي ايجاد نمي‌شود چرا كه اين علم قابل انطباق با شرايط كشور نيست و دانش اقتباسي بايد عمومي‌سازي و متناسب‌سازي شود.
وي با اشاره به واژه اقتدار نرم گفت: روشن است كه امروزه در دنيا و به خصوص در كشورهاي غربي شاهد آن هستيم كه پليس در حال بازگشت به نظريه پليس اقتدارگراست و طرح موضوع اقتدار نرم در ايران برخاسته از دين و اجتماع و فرهنگ ماست.
فرمانده ناجا با بيان اينكه امروزه قدرت‌هاي دنيا بر روي ايران تمركز كرده‌اند، گفت: همگي در شگفت هستند كه چگونه ايران توانسته است با وجود تهديدات فراوان و همسايگي با كشورهاي كم‌ثبات ضمن افزايش اقتدار امنيت خود را نيز حفظ كند.
وي با بيان اينكه اگر سطح امنيت در چندسال اخير را بر روي يك منحني نشان دهيم متوجه افزايش امنيت در كشور مي‌شويم، گفت: افزايش تهديدات نه تنها موجب تضعيف و كاهش امنيت نشده است بلكه برعكس است كه اين نشان دهنده هوشمندي در ايران است.
احمدي‌مقدم با اشاره به قدرت رسانه‌هاي جديد و روش‌هاي جديد دشمنان كه در راستاي سلب هويت ملت‌ها است گفت: قدرت‌هاي بزرگ سعي دارند با استفاده از دانش و تكنولوژي و همچنين رسانه‌هاي خود به نوعي فرهنگ خود را بر ديگر ملت‌ها تحميل كنند به گونه‌اي كه حتي براي استفاده از دانش آنان بايد زبان آنها را فرا گيريم.
وي سلب مختصات فرهنگي، جايگزين‌كردن فرهنگ بيگانه و ترويج روش زندگي جديد غربي را يكي از ابزار قدرت‌ها براي سلب هويت مردم جامعه عنوان كرد.
احمدي‌مقدم با اشاره به قدرت رسانه‌ها گفت: رسانه‌هاي قوي و هماهنگ امروزه تاثير بسيار زيادي بر روي حركت جهاني گذاشته است و حتي قدرت رسانه‌ها آثاري را به همراه داشته كه جزء اهداف اصلي گردانندگان رسانه‌ها نيست.
وي با اشاره به جنبش «وال‌استريت» و بيداري اسلامي گفت: رسانه‌ها نيز در ايجاد اين جنبش‌ها نقش داشتند در حالي كه مطمئنا بيداري مردم در اسلام و غرب خارج از اراده و اهداف مسئولان و گردانندگان اصلي رسانه‌هاي دنيا بوده است.
احمدي‌مقدم با بيان اينكه امروزه شرايط جديد دنيا در حال تمركزگرايي است، گفت: امروزه حاكميت‌ها به خصوص حكومت‌هاي غربي با نوعي ضعف در انطباق شرايط با وضعيت موجود روبرو هستند و بايد گفت اگر نتوان در دنياي امروز شرايط را شناخت و آن را با وضعيت موجود انطباق داد با عنصر غافلگيري در برقراري امنيت روبرو مي‌شويم.
وي با بيان اينكه قدرت و اقتدار نرم در برابر تهديدات نرم ايجاد مي‌شود، گفت: ديگر نمي‌توان با جنگجويان رسانه‌اي و سايبري با سلاح برخورد كرد و بايد جنس قدرت متناسب با سنخ تهديدات باشد.
به گفته احمدي‌مقدم امروزه عمده هجوم دشمنان به ايران در حيطه جنگ نرم است كه تلاش بر ناپايدارسازي فضاي داخلي دارد.
فرمانده ناجا با اشاره به نظريات برخي نظريه‌پردازان و محققان جهاني همچون فرس گفت: هنگامي كه به بررسي نظريات اين افراد مي‌پردازيم مي‌بينيم كه نظريات اين افراد در انقلاب اسلامي ما نيز كاربرد داشته است و اين افراد نظريات جديدي ارائه نكرده‌اند چرا كه در انقلاب ما نيز جنگ نرم كه نوعي پرهيز از خشونت و استفاده از عوامل غيردرگير بود مورد هدف قرار گرفت، در انقلاب ما كاربرد داشت. وي با بيان اينكه امروزه كشورهاي دنيا در صدد واكاوي اين مساله هستند كه چگونه ايران با افزايش تهديدات نه تنها امنيتش تضعيف نشده است بلكه امنيت داخلي‌اش نيز افزايش داشته است، گفت: جنگ نرم روح و عقل و افكار عمومي را تحت تاثير قرار مي‌دهد.
احمدي‌مقدم در ادامه با اشاره به نقش رسانه‌ها در اغناي افكار عمومي و همسوكردن مردم جامعه گفت: امروزه رسانه‌هايي همچون الجزيره، العربيه، بي‌بي‌سي و غيره همه يك حرف مي‌زنند و تحت يك اتاق فرمان هدايت مي‌شوند و گفته‌هايشان با هم تناقض ندارد چرا كه در مسير تحقق اهداف مشترك حركت مي‌كنند و اين در حاليست كه دركشور خودمان روزنامه‌ها و سايت‌هاي خبري كه حتي متعلق به يك جريان فكري هستند با هم هماهنگ نيستند.
وي با بيان اينكه رسانه‌هاي خارجي حداقل در برابر تهديدات مشترك حرف واحدي مي‌زنند، گفت: بايد دانست كه يكي از عناصر پيشبرد اهداف دشمن رسانه است.
احمدي‌مقدم با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري كه حدود پنج سال پيش خطاب به فرمانده ناجا عنوان كرده بودند، گفت: در حال حاضر هنگامي كه پليس با متهمي برخورد مي‌كند مردم به آن متهم دلسوزي مي‌كنند و بايد كاري كرد كه تصوير پليس بر ذهن مردم منطقي، هوشمند و درستكار باشد.
فرمانده ناجا اعتماد را يكي از عناصر اصلي متناسب‌سازي تصوير پليس در افكار عمومي عنوان كرد و گفت: صداقت، شفافيت و توانايي عناصر ايجاد اعتماد مردم نسبت به پليس عنوان كرد.
وي با بيان اينكه امروزه عناصر ظاهري قدرت به تنهايي كاربردي ندارند گفت: اگر در قديم براي نشان دادن قدرت از خودرو نفربر، آب‌پاش و نيروهاي زره‌پوش استفاده مي‌كرديم اما امروزه ايجاد قدرت در اين عناصر نيست و ما بايد بتوانيم از اموال و امنيت مردم در برابر سارقان جديدي كه اطلاعات مردم را بدون بالا رفتن از ديوار سرقت مي‌كنند، حفظ كنيم.
احمدي‌مقدم در توضيح مولفه‌هاي اقتدار نرم به اشراف اطلاعاتي اشاره كرد و گفت: به دليل تغييرات سريع تهديد بايد بيشتر بر پديده اشراف اطلاعاتي تاكيد كرد.
وي با بيان اينكه پيش از اين شيوه مقابله و پيشگيري مورد توجه پليس بوده است، گفت: با اشراف اطلاعاتي مي‌توانيم جرايم را پيش‌بيني كنيم و جامعه را در برابر تهديدات آينده ايمن سازيم.
وي در ادامه اغناي افكار عمومي را يكي ديگر از مولفه‌هاي اقتدار نرم عنوان كرد و گفت: ما بايد در قدرت اغناي اجتماعي پيش‌دستي كنيم و تقدم تشويق را بر تنبيه در نظر گيريم.
به گزارش ايسنا،احمدي‌مقدم گفت: امروزه اگر مي‌خواهيم به جنگ اينترنت برويم بايد مجهز به ابزار مدرن باشيم.
فرمانده ناجا با اشاره به دانش عمومي در ايران گفت: امروزه اگر مي‌خواهيم اقتدار نرم در جامعه ايجاد كنيم، بايد اين عمل متكي بر دانش سازماني باشد چرا كه نمي‌توانيم از دانش و نظريه‌هاي اقتباسي و وارداتي استفاده كنيم. از سوي ديگر در تمامي اين نظريه‌ها در دنياي امروز دچار تزلزل شده است و حتي پليس در كشورهاي غربي نيز به اين نظريه‌هاي متزلزل پشت‌پا زده است.
احمدي‌مقدم علاوه بر ايجاد دانش بومي، تقويت سرمايه انساني، اجتماعي و مادي را يكي ديگر از راه‌هاي رسيدن به ايجاد اقتدار نرم عنوان كرد و گفت: تقويت اشراف اطلاعاتي براي پيش‌بيني تهديدات و جلوگيري از غافلگيرشدن نيز در تحقق اين امر مهم است.
وي در پايان عنوان كرد كه اميدواريم نظريات جديد در حوزه اقتدار نرم در پايان برنامه پنجم توسعه به بلوغ رسد كه شاهد ظهور مولفه‌هاي ايجاد اقتدار نرم در كشور باشيم.


|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
عوامل ترور اخیر در اسرع وقت شناسایی و تحویل دستگاه قضایی شوند
 
به گزارش فارس به نقل از اداره کل روابط ‌عمومی و تشریفات قوه قضائیه، آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تسلیت شهادت یکی دیگر از دست‌اندرکاران امور هسته‌ای کشور به حضرت بقیه‌الله (عج)، مقام معظم رهبری، ملت شریف ایران و خانواده شهید احمدی‌روشن، خطاب به حامیان و اقدام‌کنندگان اعمال تروریستی در غرب گفت: غربی‌ها باید بدانند که اگر راه ترور باز شد؛ حتماً لازم نیست که ایران انتقام خون جوانان و دانشمندان هسته‌ای خود را بگیرد، بلکه در آن صورت میلیون‌ها مسلمان در سراسر جهان هستند که اجازه نخواهند داد کشورهای غربی به مسلمانان و جوانان و دانشمندان اسلامی فشار آورند و خودشان راه مقابله با این ترورها را خواهند یافت.

رئیس قوه قضائیه افزود: اگر به مسلمانان فشار آورده شود و جوانان آنان ترور شوند آنگاه راهی باز خواهد شد که سرانجامش منجلابی برای غربی‌ها خواهد بود.

آملی لاریجانی اقدامات تروریستی علیه دانشمندان هسته‌ای کشور را مصداق بارز " افساد فی‌الارض " دانست و تاکید کرد: قوه قضائیه در اسرع وقت عاملان و فریب‌خوردگان این اقدامات تروریستی را به اشد مجازات می‌رساند و تمام کسانی که به صورت گروهی و باندی در این امور دخالت می‌کنند مفسد فی‌الارض هستند و قطعا اعدام خواهند شد و به کسانی که ممکن است فریب کشورهای مدعی حقوق بشر و مبارزه با تروریسم را بخورند هشدار می‌دهیم که بدانند این اقدامات عقوبت اخروی و دنیوی غیرقابل جبرانی خواهد داشت.

رئیس قوه قضائیه از نیروهای امنیتی نیز خواست در اسرع وقت عوامل ترور اخیر را شناسایی و در اختیار دستگاه قضایی قرار دهند.

وی با اشاره به اعلام آمادگی بیش از ۳۰۰ دانشجوی رشته‌های مختلف مهندسی برای تغییر رشته و ادامه تحصیل در مهندسی هسته‌ای، آن را نشانه بارزی از همت و اراده ملت ایران در ادامه راه خود و دستیابی به کمال دانست و تاکید کرد: دانشمندان هسته‌ای فقط متعلق به خودشان نیستند بلکه برای یک ملت هستند و به این جهت ما از استیفاء حقوق ملت کوتاه نخواهیم آمد و مطمئنیم که در پس تمام این حوادث خداوند متعال که خیرالماکرین است، حق و حقیقت را ظاهر و پیروز خواهد کرد.

رئیس قوه قضائیه در ادامه " تحریم‌های اقتصادی علیه ایران " را موضوع جدید و عجیبی ندانست و گفت: تعجب اینجاست که چگونه کشورهای غربی پس از سی سال هنوز متوجه نشده‌اند که اینگونه اقدامات و تحریم‌ها خللی در اراده ملت ما ایجاد نخواهد کرد بلکه ملت و نظام اسلامی ما را مصمم‌تر خواهد کرد تا استوارتر از قبل در راه استقلال و عزت نظام اسلامی گام بردارند.

آملی لاریجانی از دولت خواست با تدبیر و تلاش بیشتر، وضعیت اقتصادی کشور را سر و سامان دهد و اخلال‌گران را به دستگاه قضایی معرفی کند.

رئیس دستگاه قضایی در ابتدای این جلسه با اشاره به دهه پایانی ماه صفر و تسلیت رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت حضرت امام حسن (ع) و علی‌بن موسی‌الرضا (ع) گفت: رحلت پیامبر اکرم (ص) مصیبت بزرگ و جانگدازی برای همه جامعه بشری و بویژه مسلمانان بود.

وی افزود: پیامبر اکرم (ص) قله‌های کمال را درنوردیده بود و مخاطب به خطاب الهی " انک لعلی خلق عظیم " شده بود که مقام بسیار عظیمی است که فوق آن مقامی تصور نمی‌شود و تمام مکارم اخلاقی و انسانی در این " خلق عظیم " پنهان است.

آملی لاریجانی همچنین ائمه شیعه را ملجا و پناهگاه مردم و شیعیان خواند و با اشاره به مقام بالای حضرت امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) و با ابراز امیدواری نسبت به این‌که تمام مسلمانان و شیعیان بتوانند پیروان راستین ائمه اطهار باشند، گفت: تقدیر بر این بود که حضرت علی‌بن موسی‌الرضا (ع) در غربت به شهادت برسند و ثواب عظیمی که در زیارت مرقد مطهر آن امام بزرگوار وجود دارد که حتی برتر از حج است، نشان‌دهنده مقام رفیع ائمه اطهار است.

در جلسه امروز مسئولان قضایی نحوه اجرای احکام کیفری در دادسراها مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در طی جلسه علل موجب تأخیر اجرای احکام کیفری، بررسی و تصمیم گرفته شد ظرف دو هفته آینده مجموعه این علل و راههای پیشنهادی برای برطرف ساختن آن، توسط کمیته‌ای بررسی و نتیجه به صورت بسته‌ای اجرایی به ریاست قوه قضاییه گزارش و در صورت تأیید به مراجع قضایی سراسر کشور ابلاغ شود.
انتهای پیام/

 


|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

دلقک‌ماهی‌های مست از کوسه هم نمی‌ترسند!

طبیعت - افزایش گاز دی‌اکسیدکربن محلول در آب اقیانوس‌ها با کاهش اثر یکی از مهارکننده‌های عصبی، ماهی‌ها را به سمت حرکات انتحاری و شکارچیان سوق می‌دهد و باعث می‌شود عاداتی را که پیش از این داشته‌اند، فراموش کنند.

محبوبه عمیدی: آیا می‌دانستید سالانه حدود 2.3میلیارد تن گاز دی‌اکسیدکربن تولیدشده توسط انسان‌ها در اقیانوس‌های جهان حل می‌شود و آب اقیانوس‌ها را اسیدی‌تر از قبل می‌کند؟ تحقیقات نشان می‌دهند این گاز در اقیانوس‌ها مانند الکل عمل کرده و باعث می‌شود ماهی‌ها توانایی کمتری در درک خطرات محیطی داشته باشند و به سادگی خود را در معرض خطر شکار قرار دهند! این مسئله می‌تواند در کنار دیگر مشکلاتی که گرمایش‌جهانی برای زیستگاه‌های آبزیان فراهم کرده، تعادل زیستی اکوسیستم‌های دریایی را به سادگی به هم بزند.

به گزارش نیوساینتیست، فیلیپ ماندی و همکارانش در دانشگاه جیمز کوک واقع در تاونزویل، کوئینزلند، استرالیا پیش از این آزمایش‌هایی ترتیب داده بودند که نشان می‌داد ماهی‌های ساکن صخره‌های مرجانی اگر در آب‌هایی ساکن شوند که دی‌اکسیدکربن بیشتری نسبت به محیط فعلی زندگی آنها دارند، احتیاط را کنار خواهند گذاشت و به سراغ شکارچیان یا محیط‌های دریایی می‌روند که پیش از این از آنها اجتناب می‌کردند. جالب است بدانید میزان دی‌اکسیدکربن حل‌ شده در آب مورد آزمایش این گروه با میزان آن در انتهای قرن 21ام/ آخرین سال‌های دهه 1470شمسی برابری می‌کند.

آزمایش دیگری که روی لاروهای دلقک‌ماهی انجام شده نشان می‌دهد لاروهایی که در محیط‌های دریایی با میزان دی‌اکسیدکربن متعادل بزرگ شده‌اند، نسبت به همنوعانشان که در محیطی با مقدار دی‌اکسیدکربن 2 برابر زندگی کرده‌اند، نسبت به خطرات بسیار هشیارترند. 90درصد از لاروهای گروه اول از جریان‌های آبی که در آنها شکارچیان زندگی می‌کنند، اجتناب کرده‌اند در حالی که 90درصد از لاروهای گروه دوم زندگی در کنار شکارچیان خطرناکی را که ساکن صخره‌های مرجانی هستند، انتخاب خواهند کرد.

تحقیقات متعددی که توسط ماندی و همکارش نیلسون در دانشگاه اسلو، نروژ انجام شد، در نهایت نشان داد تداخل دی‌اکسیدکربن با ترکیب GABA-A که گیرنده پیام‌های عصبی گابا – گاما آمینو بوتیریک اسید – است به بروز این رفتار عجیب توسط ماهی‌ها منجر خواهد شد.

 

 

بازگرداندن هشیاری

تحقیقات نشان می‌دهد برای بالا بردن سطح هشیاری این ماهی‌ها در زیستگاه‌هایی با حجم بالای دی‌اکسیدکربن می‌توان از ماده شیمیایی gabazine که مهارکننده گیرنده GABA-A است، استفاده کرد. این ماده می‌تواند درصد ماهی‌هایی را که ناخودآگاه به سمت شکار شدن می‌روند، به خوبی کاهش دهد و آن را به 12درصد برساند.

نیلسون می‌گوید: «این حقیقت که ترکیبات مهارکننده گیرنده گابا می‌توانند در ماهی‌ها باعث بازگشت رفتارهای پیشین شوند، اثبات می‌کند این گیرنده‌ها تحت اثر دی‌اکسیدکربن در این تغییر رفتار نقش داشته‌اند».

آزمایش دیگری که روی دامسل‌های جوان ساکن آب‌های اطراف جزیره لیزاد در اطراف صخره مرجانی بزرگ صورت گرفته، نشان می‌دهد در آب‌های حاوی دی‌اکسیدکربن بالا این ماهی‌ها گرایش طبیعی خود به گردش به راست یا چپ را از دست می‌دهند. استفاده از حمام gabazine برای درمان این گروه نیز می‌تواند آنها را به عادات پیشین برگرداند.

 

 

اثر هیجانی

گیرنده‌های گابا – A روی دندریت‌ها قرار گرفته‌اند که وظیفه دریافت پیام‌های عصبی را از دیگر سلول‌ها به عهده دارند. زمانی که انتقال‌دهنده عصبی گابا به این گیرنده‌ها متصل شود، جریانی از ترکیبات کلورید و بی‌کربنات با بار منفی به درون سلول وارد شده و از برانگیختگی آن جلوگیری خواهد کرد. به عبارت دیگر گابا اثر مهارکنندگی روی سلول عصبی خواهد داشت.

نیلسون می‌گوید: «تجمع دی‌اکسیدکربن در بدن ماهی می‌تواند شیوه توزیع این یون‌ها را دستخوش تغییر کند و باعث شود زمانی که گیرنده باز می‌شود، کلوریدها و بی‌کربنات از سلول خارج شوند. در نتیجه سلول عصبی برانگیخته شده و اثر قابل‌توجهی روی عملکرد مدارهای عصبی مغز خواهد داشت. این اثر در نهایت می‌تواند به رفتارهای انتحاری عجیب ماهی منجر شود که شانس خورده‌شدن او را افزایش خواهد داد».

احتمالا تأثیر منفی دی‌اکسیدکربن روی زیست‌بوم‌های دریایی بسیار پیچیده‌تر از اثر آن بر روی تنها دو گونه بررسی شده است. علاوه بر این محققان می‌گویند افزایش سهم این گاز در هوای اطراف ما می‌تواند اثرات منفی متعددی روی انسان‌ها، دیگر مهره‌داران و حتی بی‌مهرگان ساکن خشکی داشته باشد. با این حال شرایط برای آبزیان به مراتب سخت‌تر خواهد بود. آنها به دلیل اینکه نسبت به جانوران ساکن خشکی از سطح پایین‌تری از دی‌اکسیدکربن در خون خود برخوردارند، سخت‌تر خواهند توانست با افزایش این ماده در زیست‌بوم اقیانوس‌ها و اسیدی شدن آب سازگاری پیدا کنند.


|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

تولید عروسک جابز متوقف می‌شود

اینترنت - خلاصه تلاش‌های فراوان خانواده جابز و وکلای اپل دارد به نتیجه می‌رسد و قرار است تولید عروسک استیو جابز متوقف شود.

نمایش اسلاید
 
 
Steve Jobs

روزهای خوش عروسک استیو جابز با اون سه مدل دست و کفش ورزشی‌اش رو به پایان است. خانواده جابز و وکلای او تمام تلاش خود را می‌کنند تا از عرضه این عروسک که قرار بود در ماه آینده باشد جلوگیری کنند.
در حال حاضر تولیدکنندگان این عروسک که لس آنجلس تایمز آن را به طور تحسین آوری واقعی خوانده است تحت فشار زیاد وکلای اپل و خانواده استیو جابز، تولید این عروسک را متوقف کرده اند.
هنوز مشخص نیست که تکلیف طرفداران این عروسک 100 دلاری که پول آن را هم پرداخت کرده‌اند و منتظر بودند تا یک ماه دیگر عروسک را درب منزل تحویل بگیرند چیست؟! البته سازندگان آن قول داده اند که تمام مبلغ را به آنها بازگردانند.
شرکت InIcon در بیانیه‌ای از اینکه مجبود به رها کردن این پروژه شده از همه عذرخواهی کرد. در این بیانیه آمده است: ما درک می‌کنیم که این تصمیم ممکن است عده زیادی از طرفداران این عروسک را ناامید کند اما لطفا ما را ببخشید که چاره دیگری برای راضی‌کردن خانواده استیو جابز نداریم.
اگر In Icon در برابر فشارهای اپل تسلیم نمی‌شد خریداران این عروسک 12 اینچی با لباس‌هایی که جابز در اواخر عمر خود می‌پوشید یعنی همان یقه اسکی آشنای مشکی و شلوار جین و کتانی‌های سفیدش را دریافت می‌کردند. [راز لباس‌های استیو جابز]

این عروسک توانایی قرار گرفتن در حالت‌های مختلف را هم داشت مثلا همان ژست معروف جابز که روی جلد کتاب زندگی نامه‌اش هم قرار گرفته و دستش را زیر چانه خود گذاشته است و یا حالتی که دارد با آی‌فونش کار و می کند و انگشتانش را روی آن می کشد.
این عروسک همچنین 3جفت دست، دو جفت عینک، و دو تا سیب داشت که یکی از سیب ها هم گاز زده بود.
سازنده این عروسک در بیانیه خود گفت: من هنوز هم هوادار استیو جابز هستم، استیو و خانواده اش برای من بسیار محترم هستند و من به هیچ عنوان قصد ناراحت کردن آنها را نداشتم.
معلوم نیست که این عروسک کوچک بیشتر دست هواداران اپل می‌افتاد یا کلکسیونرهای عروسک اما به هر حال فعلا که باید باقی عمر خود را در پشت درهای بسته بگذراند.

 


|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

اگر ربات را هم چند روز سر چهارراه بگذاری می سوزد چه برسد به پلیس!

شهری - فرمانده ناجا با اشاره به سختی کار در نیروی انتظامی گفت: کار نیروی انتظامی در ذات خود بسیار سخت است وااگر رباتی را برای مدت چند روز بر سر چهارراه بگذاری بعد از مدتی این ربات می‌سوزد

اين در حاليست كه ما از نيروي انساني استفاده مي‌كنيم و آن چيزي كه خدمت را براي پرسنل نيروي انتظامي پذيرفتني مي‌كند منزلت پليس است.
احمدي‌مقدم با بيان اينكه در حال حاضر بيمارستان‌هاي مدرن، مراكزي هستند كه افراد آن كراوات مي‌زنند و پول زيادي از مردم مي‌گيرند، گفت: اين به معناي مدرن بودن بيمارستان نيست و مركز درماني مدرن است كه مريض را آسان و راحت درمان كند.
فرمانده ناجا با بيان اينكه گاها در برخي مناطق محروم ايجاد يك دهياري و تحت پوشش درماني قراردادن مردم آن منطقه از وجود يك كلانتري در ايجاد امنيت و اقتدار ناجا موثرتر است گفت: اين مساله سبب مي‌شود تا چهره خدوم پليس به مردم نشان داده شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود ساختار بهداري را يكي از مشكلات اساسي نيروي انتظامي عنوان كرد و گفت: ساختار بهداري در حالت برزخي نگهداشته شده است و بالاخره مشخص نشده است كه اين سازمان درون‌سپاري مي‌شود يا برون‌سپاري.


|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

چرا باوجود تحریم؛یک شرکت فرانسوی طراح نرم افزارمالیاتی کشورشده؟/وزیر اقتصاد:تضمین لازم را گرفتیم+وزارت اطلاعات درجریان است

بازار مالی - چطور نرم افزاربررسی یکی از محرمانه​ترین امور مالی کشور ، به بیگانگان سپرده می​شود؟

این سوال مشترک موسوی لارگانی و نادرقاضی​پور از وزیر اقتصاد بود که پرسیده بودند چرا در مناقصه​ نرم افزار مالیاتی سازمان مالیات، شرکتی فرانسوی به نام «بول» برنده شده است؟ در شرایطی که فرانسه عامل تحریم ایران در اتحادیه اروپا است، چنین کار مهمی که ابعاد محرمانه دارد به آنها واگذار می​شود؟
شمس​الدین حسینی که پیش از این در جلسات کمیسیون​های مجلس برای پاسخ به این سوال حضور یافته بود، در پاسخ به این سوال اظهار داشت: نمایندگان وزارت اطلاعات در مراسم مناقصه ما حضور داشتند و شرکت های فرانسوی نیز جزء شرکت های ممنوع المعامله نبودند و در یک مناقصه بین المللی برنده شدند. من نمی توانستم به استناد هیچ قانونی از اجرای آن سرباز بزنم. ضمن اینکه این مناقصه سال 84 برگزار شده و ربطی به تحریم​های اخیر ندارد.
وزیر اقتصاد امروز هم در صحن علنی مجلس گفت: ملاحظات امنیتی لازم از این شرکت اخذ شده است و مجموعه وسواس​های ما سبب شد که با گذشت چهار سال بعد از انجام این مناقصه در دوره وزارت دانش جعفری، اجرای این پروژه تا کنون به طول انجامد. وسواس​هایی چون اینکه «چرا نباید این کار را به پیمانکار داخلی سپرد؟». به همین دلیل دانش جعفری دوبار مناقصه داخلی برگزار می​کند که اگر چه 23 شرکت داخلی ثبت نام می کنند اما مدارک لازم را ارسال نمی​کنند. حتی بنا بر تشکیل کنسرسیومی مشترکی میان شرکت​های داخلی می​شود که باز هم از پس آن برنمی​یایند.
وی افزود: حتی پس از تحریم​های اخیر این دغدغه را داشتیم که مبادا بعد از تحریم، شرکت فرانسوی مذکور کار را انجام ندهند. اما تضمین های لازم را از آنها گرفتیم و آنها سورس نرم افزار را در کشور ثالثی به امانت گذاشته​اند.
به گفته حسینی، قیمت کل این پروژه 27 میلیون یورو است که سالی 9 میلیون یورو می پردازیم. در حالی که الان سالی دو میلیون دلار با فرانسه مبادله داریم و این مبلغ چندانی در مقابل آن نیست. همچنین از 58 پرسنل این شرکت، 44 نفرشان ایرانی هستند که تماما تایید صلاحیت شده اند. مضاف بر اینکه سه شرکت ایرانی مشاور و ناظر هم با آنها مشغول فعالیتند.
ناصر موسوی لارگانی در پاسخ به توضیحات وزیر گفت: چرا به این نکته اشاره نکردید که ابتدا یک شرکت کانادایی این مناقصه را برده بود ولی کار را با معطلی زیاد به آنها نسپردید؟
نماینده فلاورجان ادامه داد: چه عاملی جز جاسوسی اطلاعات محرمانه ایران، هدف این شرکت می​توند باشد؟ چطور به نرخ اعلام شده از سوی این شرکت شک نکردید که با چنین قیمت کمی حاضر به انجام آن شدند؟ جز اینکه هدفشان جاسوسی است؟
وزیر اقتصاد در پاسخ به وی گفت: مگر همه مراودات ما با خارجی​ها جاسوسی است؟ دیگر وزارتخانه ها که با شرکت های خارجی کار می کنند، مشغول جاسوسی​اند؟ این چه حرفی است که می​زنید؟ این شرکت تنها نرم افزار را طراحی می​کند و اصلا دسترسی به اسناد و اطلاعات محرمانه ندارد! ما هم این ملاحظات را داریم و به همین دلیل کارگروهی را در وزارت اقتصاد مسئول پیگیری آن کردم.
موسوی لارگانی هم به وزیر یادآور شد: منظورتان از بقیه معاملات چیست؟ معلوم است که در جریان خرید و فروش ماشین نمی​توان جاسوسی کرد! نگرانی من از این است که وقتی اغلب دشمنان و معترضین به نظام ما در این کشور جمع شده​اند، چطور کاری به این عظمت که مربوط به امور محرمانه ما است را به آنها سپرده​اید؟
او و قاضی​پور نهایتا از پاسخ​های وزیر اقتصاد قانع نشده و درخواست رای گیری کردند که نمایندگان به نفع وزیر اقتصاد رای دادند تا حسینی پس از استیضاح ناکامش یکبار دیگر هم دست پر از مجلس بیرون برود.


|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

آیت​الله مصباح یزدی:عالمی که سروکارش با کتاب است، نمی​تواند با استخاره بگوید فلانی اصلح است/علما نماینده اصلح را به مردم معرفی کنند

احزاب و تشکل ها - آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی گفت: ما به عنوان روحانی و کارشناس دینی در مسایلی اظهار نظر می کنیم که ارتباط با دین داشته باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی استان اصفهان با بیان اینکه باید فرد اصلح را برای نمایندگی مجلس به مردم معرفی کرد،گفت: علما به عنوان کارشناس دینی و خبره و براساس حجت شرعی به مردمی که نمی توانند تحقیق کرده و فرد اصلح را تشخیص دهند، افراد متدین و انقلابی را معرفی می کنند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر معرفی کاندیدای اصلح تاکید دارند، یادآور شد: در معرفی افراد لایق و شایسته نباید تعصب داشت که این فرد در گروه و یا حزب دیگری است و شما هوادار گروه دیگری هستید. بلکه باید به عنوان وظیفه دینی خود عمل و او را معرفی کنید.
اهم سخنان آیت الله مصباح در ادامه به نقل از ایرنا می آید:
  • عالمی که سر و کارش با کتاب است، نمی تواند از لای کتاب و یا با استخاره بگوید فلانی اصلح است، بلکه باید از طریق کسانی که با مردم سر و کار دارند و مورد اعتماد آنان هستند، فرد اصلح را از غیراصلح تشخیص دهند و به مردم معرفی کنند.
  • ما نمی توانیم از هرکس که به عنوان عالم شناخته می شود و عمامه به سر دارد، اطاعت کنیم و او را شایسته بدانیم. البته یک امر داریم که به هرچیز و هر کس دستور داده شود، باید اطاعت کند و آن اطاعت از امر رهبری است که بر همه واجب است.
  • خدا را شاکریم که در زمانی زندگی می‌‌کنیم که به برکت رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و حمایت‌ مردم بسیار خوب و با وفای کشور، نظامی برقرار شده است که در طول تاریخ نظیر آن‌ را سراغ نداریم.
  • بعد از رحلت حضرت امام(ره)، خدای متعال به ما عنایت کرد و کسی را جای ایشان قرار داد که شبیه ترین افراد کشور به امام(ره) هستند. باید از هر جهت شاکر باشیم که سایه رهبر معظم انقلاب بر سر ما است و باید افتخار ‌کنیم که خدمتگذار این وجود با برکت باشیم.


|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

۲۲ فیلم در آستانه جشنواره فجر پروانه نمایش گرفتند / صدور دو پروانه ساخت

سینما - شورای صدور پروانه نمایش عمومی برای 22 فیلم سینمایی مجوز نمایش صادر کرد و دو فیلم سینمایی نیز پروانه ساخت گرفتند.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور سینمایی، اسامی فیلم‌هایی که پروانه نمایش دریافت کرده‌اند به این شرح است:
 
«بیداری» به کارگردانی فرزاد موتمن و تهیه‌کنندگی سعید حاجی‌میری، «من و زیبا» به کارگردانی فریدون حسن پور و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی، «دوباره با هم» به کارگردانی جمشیدحیدری و روزبه حیدری و تهیه‌کنندگی محمدحیدری منفرد، «آزمایشگاه» به کارگردانی حمید امجد و تهیه‌کنندگی محمد احمدی، «بی‌تابی بیتا» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهرداد فرید، «پذیرایی ساده» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مانی حقیقی.
 
«روزهای زندگی» به کارگردانی پرویز شیخ‌طادی و تهیه‌کنندگی سعید سعدی، «روئیدن در باد» به کارگردانی رهبر قنبری و تهیه‌کنندگی حسن‌علی امجدی‌مقدم، «بوسیدن روی ماه» به کارگردانی همایون اسعدیان و تهیه‌کنندگی منوچهر محمدی، «آزادراه» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی عباس رافعی، «گیرنده» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی علی مصفا، «بزن بریم بهشت» به کارگردانی مصطفی کیایی و تهیه‌کنندگی محمدرضا رخشان‌راد.
 
«گشت» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سعید سهیلی، «پل چوبی» به کارگردانی مهدی کرم‌پور و تهیه‌کنندگی علی سرتیپی، «هیچکس فرشته نیست» (خوابم می‌آد) به کارگردانی رضا عطاران و تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان، «آقای مدیر» به کارگردانی حسن آقا‌کریمی و تهیه‌کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، «پنهان» به کارگردانی مهدی رحمانی و تهیه‌کنندگی محسن آقاعلی‌اکبری.
 
«سلام بر فرشتگان» به کارگردانی فرزاد اژدری و تهیه‌کنندگی حسن علیمردانی، «تلفن همراه رئیس جمهور» به کارگردانی علی عطشانی و تهیه‌کنندگی محسن آقاعلی‌اکبری، «من همسرش هستم» به کارگردانی مصطفی شایسته و تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته، «اینجا شهر دیگری است» به کارگردانی احمدرضا گرشاسبی و تهیه‌کنندگی سعید سعدی و «پله آخر» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی علی مصفا.
 
به گزارش خبرآنلاین این فیلم‌ها در بخش‌های رقابتی و غیررقابتی سی‌امین جشنواره فیلم فجر به نمایش درخواهند آمد.
 
همچنین دو فیلم سینمایی «آخرین سفر» به تهیه‌کنندگی روح‌الله برادری و کارگردانی جمال شورجه (تاریخی) و  «قاعده تصادف» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی بهنام بهزادی (اجتماعی) پروانه ساخت گرفته‌اند.


|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks

 

 

خبر حمله به کاخ سفید با بمب دودزا در یورونیوز / فیلم

آمریکا - خبر حمله معترضان ' وال استریت را اشغال کنید ' به کاخ سفید با بمب دودزا که منجر به تعطیلی چند ساعته آن شد در شبکه یورو نیوزر.

کلیدواژه ها:

کاخ سفید
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: , , ,
تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390
نویسنده : Oda Pardeks
ركورد جديد سكه ۷۳۰ هزار تومان؛
فاصله سه پله اى سكه تا يك ميليونى شدن!
 
ديروز قيمت سكه مرز
۷۰۰ هزار تومان را شكست و دلار نيز فراتر از ۱۷۰۰ تومان به فروش رفت؛ وضعيت نابه سامان بازار ارز و سكه اين روزها بسيارى را وسوسه مى كند كه سرمايه شان را راهى اين بازارها كنند.به گزارش ايسنا، جهش منطقى و غير منطقى نرخ سكه و ارز باعث آشفتگى اذهان عمومى شده است و طلافروشان و صرافان نيز نمى توانند وضعيت بازار ارز و طلا را پيش بينى كنند.سكه طرح قديم روزگذشته با ۶۰ هزار تومان افزايش نسبت به روز دوشنبه به ۷۵۰ هزار تومان، سكه طرح جديد نيز با ۵۰ هزار تومان افزايش به ۷۳۰ هزار تومان، نيم سكه با ۲۵ هزار تومان افزايش به ۳۶۰ هزار تومان، ربع سكه با ۱۲ هزار تومان افزايش ۱۸۵ هزار تومان و سكه گرمى ۹۵ هزار تومان معامله شد. همچنين هر گرم طلاى ۱۸ عيار مرز ۷۰ هزار تومان را شكست و با قيمت ۷۰۵۰۰ تومان، هر دلار نيز ۱۷۱۰ تومان و هر يورو ۲۲۲۰ تومان عرضه شد.
به گفته يكى از صرافان، بانك مركزى در يك ماه گذشته به صرافان ارز نداده و عرضه دلار را قطع كرده است؛ طلافروشان و صرافان از ركودى كه در بازار حاكم شده به شدت گلايه مند هستند و ديدن تابلوى خريد و فروش نداريم در برخى مغازه ها همان طور كه پيش بينى مى شود به چشم مى خورد.
نرخ سكه بنا به اعلام اتحاديه كشورى طلا
بنا به اعلام اتحاديه كشورى طلا و جواهرات، روزسه شنبه هر اونس طلا با ۱۳ دلار افزايش به ۱۶۵۸ دلار، هر اونس پلاتين با ۸۰ دلار افزايش به ۱۵۲۳ دلار و هر اونس نقره به ۳۰ دلار و ۲۹ سنت رسيد. بر اين اساس سكه طرح قديم ۷۴۵ هزار تومان، سكه طرح جديد ۷۳۰ هزار تومان، نيم سكه ۳۶۴ هزار تومان، ربع سكه ۱۸۷ هزار تومان و سكه گرمى ۹۱ هزار تومان معامله  شد.همچنين هر مثقال طلاى ۱۷ عيار ۳۰۷ هزار تومان، هر مثقال طلاى ۱۸ عيار ۳۲۱ هزار تومان و هر گرم طلاى ۱۸ عيار ۷۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.محمد كشتى آراى ، رييس اتحاديه كشورى طلا و جواهرات از نرخ ارز اظهار بى اطلاعى كرد و خاطرنشان كرد: وضعيت بازار طلا را نمى توان پيش بينى كرد؛ اتحاديه از نرخ ارز نيز خبر ندارد.با اين حساب بهاى سكه با گذر از مرز ۷۰۰ پله هفتم را نيز طى كرد و اكنون سه پله تا يك ميليونى شدن را پيش رو دارد؟
   
 
تحليل وضعيت نرخ ارز در كشور
دكتر سيد مسعود مير كاظمى - عضو هيات علمى دانشگاه
اين روزها شاهد افزايش وكاهش نرخ ارز به ميزان قابل توجه و در دوره هاى كوتاه ميباشيم. ونيز مجددا با فاصله گرفتن نرخ بازار از ارز نرخ مرجع ، شاهد دو نرخى شدن بازار بوده كه چند سالى به فراموشى سپرده شده بود كه متاسفانه مجددا در بازار كسب و كار كشور عرض اندام مى نمايد.در اين زمينه به دليل كاهش ارزش پول ملى تحليل متفاوت و گاهى متناقض ارائه گرديده برخى اثرات مثبت آنرامطرح وبرخى به مضرات آن دراقتصاد پرداخته اند. اهميت سياستهاى مالى وپولى وارزى كشور در وضعيت اقتصادى بركسى پوشيده نيست البته ساير سياستها نيز موثر هستند ولى وزن اين عامل به حدى است كه ضرورت دارد با بررسى دقيق وبدون هيچگونه جبهه نگرينگاهى به روند عرضه تقاضاى ارز ومشكل پيش آمده داشته وبه تبيين علتهاى آن پرداخته ومعطوف به معلولها نباشيم تا بتوانيم راه گشايى براى نخبگان وفعالين در اقتصادكشور چه درحوزه دولتى وچه دربخشهاى غيردولتى باشيم.
عرضه وتقاضاى ارز
طى چندسال گذشته به خصوص ازسال۸۵تاسال۸۹ سوابق نشان ميدهد همواره فروش ارز ازطرف بانك مركزى كمتر يامساوى ميزان واردات اعلامى ازطرف گمرك بوده است. بااحتساب فروش وخريد خدمات خارجى وتراز ارزى آن وتخمين احتمالى از ميزان واردات قاچاق ونيز درنظر گرفتن ارز حاصل ازصادرات كشور تناسب فوق الذكر معمولا بر قرار بوده است وميزان تقاضاى واقعى ارز را نشان ميدهد. ولى آنچه امسال اتفاق افتاده برخلاف روند حداقل پنج سال گذشته است . يعنى ميزان فروش ارز از طرف بانك مركزى حدود پنجاه درصد بيشتر ازميزان واردات رسمى كشور بوده واين نشان دهنده اين است كه تقاضاى كاذبى در بازار به وجود آمده است.كه بدين جهت شاهد جهش هاى نرخ ارز در بازار آزاد وبه تبع آن شكاف قابل تامل بين نرخ مرجع بانك مركزى وبازار آزاد
را شاهديم كه تاثيرات زيادى ميتواند بر معاملات اقتصادى كشور و در كسب كار ايجاد نمايد . نگرانى از كاهش ارزش پول ملى كشور و يا افزايش تورم وساير شاخص ها به نوعى تحت تاثير اين عامل بوده و تشديد مى گردند واز آنجا كه فضاى سرمايه گذارى به دنبال منفعت طلبى بيشتر است و احتمال تشديدوضعيت را به وجود مى آورد. اگر  برنامه اى عاقلانه وعلمى ازطرف مسئولين پولى ومالى كشور صورت نگيرد در وضعيت يك دور باطل قرار گرفته واهرم كنترل از دست مسئولين خارج مى گردد .
دراين ميان فقط بانك مركزى نبايستى پاسخگو باشد همه عوامل تصميم گيريدولتى مرتبط بايستى در برنامه اى منسجم عمل و پاسخگو باشند .اجازه بدهيد درادامه مطلب به عوامل موثر بر نوسانات ارزى باشرايط واقعى كشورمان بپردازيم تا بتوانيم باريشه يابى آنها حل مناسبى ارائه دهيم .
۱)شرايط اقتصادى كشور
اين پديده در زمانى رخ ميدهد كه طرح هدفمند كردن يارانه ها درحال انجام وسر وصداى ورود به فاز دوم هدفمندى مطرح است.دستگاهاى اقتصادى كشور در حال ادغام وقطعا آنهارا مدتهاى مديدى سرگرم مينمايد . تحريم و تشديد آن و تورم وبيكارى مردم را آزار ميدهد .كسرى بودجه دولت وتعهد پرداخت بيش ازچهارصد هزار ريال يارانه نقدى به حساب مردم كه معادل آن از اجراى طرح هدفمند كردن به دست نمى آيد بر وخامت اوضاع افزوده است.ونيز نشانه هاى ديگرى نيز وجود داردكه نه تنها شتابى به اقتصاد كشور درسال جهاد اقتصادى نداده بلكه در بسيارى موارد كاهنده بوده است .آيا شرايط براى پايدارى ثبات شاخص هاى اقتصادى فراهم است؟ سرمايه گذار در شرايطى راغب به سرمايه گذارى مى گردد كه ثبات اقتصادى وسياسى را حس كند به طورمثال آيا ضرورت دارد در شرايطى كه فاز اول هدفمندى براساس قانون كامل انجام نشده است يعنى ميزان دريافتى از افزايش قيمت حامل هاى انرژى بايستى طبق قانون دو برابر پرداختى مردم باشد(باحدود چهل درصد كسرى مواجه است)سرو صداى انجام فاز دوم را بدهيم ومتاسفانه شاهد هستيم وزير اقتصاد وساير مسئوليتهاى مرتبط با هدفمندى بحث دو برابر پرداخت به مردم را قول ميدهند. شما اگر بجاى بخش خصوصى باشيد با مقدمه مطرح در مورد كلان اقتصادى كشور آيا به دنبال حفظ سرمايه نميباشيد ؟ اصلا قاعده منفعت طلبى در بخشهاى اقتصادى است كه چرخهاى كسب و كار را به حركت در مى آورد و البته نيت افراد ارزشهاى بالاتر را انشاءا... دنبال ميكند بنا براين طبيعى است اگر امكان سرمايه گذارى در توليد وحمايت از توليد در بخش اول جدى گرفته نشده است عكس العمل از طرف بنگاههاى اقتصادى به دولت برمى گردد وقطعا فعالان اقتصادى درمى يابند كه مجددا باتورم وكاهش ارزشى پول ملى روبه رو هستند لذا به سمت خريد طلا و ارز براى حفظ دارايى خود هجمه مى بردند.
۲)بالا بودن حجم نقدينگى
طى سنوات گذشته همواره دو عامل بيشترين نقش را در افزايش پايه پولى وحجم نقدينگى داشته ودارند يكى بدهى بانكى به بانك مركزى وديگر خالص دارائى هاى خارجى بانك مركزى است بدهى بانكها به بانك مركزى در پايان سال گذشته ۹۵درصد افزايش را نشان ميدهد تاثير آن در حجم نقدينگى امسال ديده ميشود . يكى از علل هاى اصلى آن پرداخت وام مسكن مهر بدون سپرده گذارى قانونى است كه اين مطلب از طرف بانكها اعلام شده است ونيز عدم كنترل از طرف وزارت اقتصاد وبانك مركزى به نحوه ارائه تسهيلات از طرف بانكها است . اين مهم قرار بود به عنوان يكى از محورهاى طرح تحول دولت صاحب برنامه شود متاسفانه هيچ اقدام سازنده اى صورت نگرفته و بيشتر به سخنرانى وانجام نمايش گذرانده شده است. رخ دادن موضوعاتى همچون تخلف سه هزار ملياردتومانى از همين باب است وتا اصلاحات اساسى ونظارت واقعى و سيستمى صورت نگيرد در آينده نيز شاهد به هم خوردن نظم اقتصادى از اين حيث خواهيم بود. عامل دوم موثر در افزايش حجم نقدينگى خالص دارايى هاى خارجى بانك مركزى است كه طى سنوات گذشته اقرايشى بوده واين شبهه وجود دارد كه با كاهش اين دارايى ها تراكنش مجدد دراقتصاد كشور به دليل جبران كسرى بودجه داشته باشيم. در صورتى كه بايستى با جمع آورى نقدينگى نسبت به خارج كردن آن از چرخه اقدام كرد. تا اين شبهه به وجود نيايد كه ارز حاصل از فروش نفت دو بار در بازار به فروش رسيده است لذا نياز است مسئولين پولى ومالى كشور نسبت به تبيين اين موضوع براى افكار عمومى وخواص اقدام نمايند.
۳)عدم جمع آورى نقدينگى در بازار
معمولا دراين شرايط دولت ها اقدام به جمع آورى نقدينگى در بازار نموده واجازه نميدهند ثبات اقتصادى دچار خدشه وامنيت سرمايه گذارى را مختل نمايند. اما آنچه اتفاق افتاده آدرس خوبى به اقتصاد كشور داده نشده است . به طورى كه كاهش سود سپرده ها در بسته مالى باشرايط اقتصاد منجر به خروج سپرده ها از بانكها گرديده است . انتشار اوراق مشاركت در جمع آورى نقدينگى موثر است على رغم تجربه چند ساله كه از انتشار آن مى گذرد و نيز با توجه به كاهش سرمايه گذارى خارجى به دليل تشديد تحريم و نيز به دليل كسرى بودجه سهم پرداختى تملك دارائى سرمايه اى به حداقل عملكردى خود نسبت به كل بودجه مصوب رسيده است . ضرورت ايجاد شرايط سهل تر براى فروش اوراق امرى غير قابل انكار است . متاسفانه عكس اين موضوع تصميم گيرى ميشود كه جاى تعجب دارد.همه مجربين قبل از فروش اوراق بدون شك معتقد بودند كه فروش نمى رود به دو دليل ، دليل اول اينكه شرايط بازخريد هيچ همخوانى با شرايط فعلى اقتصاد وحتى باشرايط اوراق منتشره سالهاى قبل نداشت دليل دوم نرخ سود اوراق است كه در مقايسه با نرخ تورم وآستانه ورود به فاز دوم هدفمند كردن يارانه ها كه متاسفانه با سرو صداى سياسى همراه است و آدرس غلط به اقتصاد كشور ميدهد وانتظار تورم بيشترى را به همراه دارد.سرمايه گذار به دنبال موضوعاتى براى سرمايه گذارى است كه حداقل نرخ آن بيشتر از نرخ تورم اعلامى باشدتا سرمايه خود را حفظ كند . چون مى داند همه اين تصميمات منجر به كاهش بيشتر ارزش پول ملى مى گردد.وعدم جذابيت نقدينگى در بازارهاى موازى منابع مالى را به سمت طلا و ارزسوق ميدهد.
۴)تحريم وتشديد آن
تحريم مقوله جديدى در كشور ما نيست ،بعد از پيروزى انقلاب همواره با اين موضوع روبه رو بوده ايم.از آنجاييكه مخالفت آنان با اصل نظام است تا زمانى كه پرچم جمهورى اسلامى در اين كشور برافراشته است تحريم هم وجود دارد وموضوعاتى همچون هسته اى و... بهانه است. وبا اين مقوله بخشهاى مختلف كشور آشنايى دارند. بعضى علاقه دارند همه مشكلات را به سمت تحريم سوق دهند. البته تحريم بى تاثير نيست ولى تنها عامل نيست بلكه تدابير اقتصادى نقش بيشترى نسبت به تحريم در اوضاع فعلى وضعيت ارز داشته ودارد . در هر صورت تحريم بانكى نقل وانتقال را با مشكلاتى روبه رو مى كند كه هزينه به همراه دارد وداشتن ارز در خارج از كشور براى واردات كالا در شرايط تورمى ودر شرايط تحريم مطلوبيت بيشترى ايجاد مى كند. بنابراين نبايستى اجازه دهيم تا سايه تحريم باعث كمرنگ كردن ساير عوامل شود.
۵)شبكه توزيع ارز
با توجه به مقدمه بحث اذعان گرديد عرضه ارز مازاد بر تقاضا درسال جارى عرضه شده است وبا در نظر گرفتن ساير عوامل يعنى چگونگى توزيع ارز وتغيير و تحولات مديران ارزى كشور وعملكرد تعدادى صراف فروش ارز در امارات كه مشكلاتى را ايجاد كرده اند و به جاى مقابله با آن و اصلاح شبكه توزيع اقدام به محدود نمودن ثبت سفارش مى گردد. وقتى اين واقعيت ها كنار هم قرار مى گيرند ضرورت اصلاح وبازنگرى چگونگى عرضه ارز دو چندان مى گردد رانت هايى كه در اين ميان نهفته است به طور روزانه اعمال مى گردد ودرآمدهايى كه براى عده اى فراهم كرده است كه قدرت همين درآمدهاى امروز مى تواند سياست هاى ارزى مارا مورد تهديد قرار
دهد . لذا نياز است دستگاهاى نظارتى به اين مقوله بيشتر پرداخته وتامل نمايند اگر فسادى در شبكه وجود داشته به جاى برخورد باآن مسير اشتباه ديگرى را نرويم .
۶)ضرورت اعتماد سازى
در دولت نهم وقتى نكته اى از طرف تيم اقتصادى كشور مطرح مى گرديد همراه با اعتماد نسبى بود هرچه از شروع دولت نهم فاصله مى گيريم حرف ها و هشدارهاى اقتصادى تاثير كمترى دارد و گاهى نتايج عكس در بازار مى دهد.
به طور مثال صحبت هايى كه براى پايين آوردن نرخ ارز نهصد تومان ويا صحبت هاى رئيس بانك مركزى در مورد كاهش نرخ ارز وحتى توزيع آن بين برخى صراف ها منجر به كاهش فاصله بين نرخ تعيين شده وبازار نگرديد بايستى به گونه اى نرخ ارز تعيين گردد كه امكان رسيدن به آن ميسر واعتماد سازى مجددا احيا گردد.وازصحبت هاى بيش از حددر اين زمينه بايستى پرهيز كرد.
۷) ضعف شوراى پول و اعتبار ونرخ دستورى
جاى تعجب است كه برخى از اعضاى محترم شوراى پول و اعتبار كه بايستى خود پاسخگوى شرا يط ارزى پيش آمده باشند. منتقد شده واز آسيب هاى سياست هاى اتخاذى صحبت به ميان مى آورند. حال بايستى سوال شود اگر اعضاى محترم شوراى پول و اعتبار منتقد باشند پس چه گروهى پاسخگو است ؟ اصلا تشكيل اين شورا با اين ترتيب چه ضرورتى دارد نرخ از جاى ديگر دستور داده مى شود پس كار كارشناسى معنا ومفهوم ندارد و به دين گونه اگر ادامه پيدا كند اميد به اصلاح كم كم به يأس تبديل و باعث تشديد اوضاع وعدم كنترل ميگردد.
۸)رشد اقتصادى وتوليد مستمر
يكى از عوامل موثر در ثبات نرخ ارز در هر كشور اتخاذ سياست اقتصادى مناسب براى حفظ رشد اقتصادى و توليد مستمر در آن كشور است .
اگر شاخص هاى كلان اقتصادى با نوسان روبه رو شود خود مى تواند معلول و هم علت بى ثباتى در نرخ ارز باشد و با يكديگر تاثير متقابل دارند . در سال جارى آنچه كه اهميت خود را از دست داده است توجه وحمايت منطقى از توليد به طور مستقيم است. ادعا در مورد حمايت غير مستقيم وجود دارد كه به اين مقوله نمى خوا هيم بپردازيم. ولى گاهى اقدامات حمايتى هر چند اندك آدرس صحيح به اقتصاد كشور است و باعث دلگرمى به سرمايه گذارى است كه اگر دلگرمى براى فعالين اقتصادى بوجود بيايد سبب توسعه كسب و كار سرما يه گرديده و به يك روند با ثبات رشد اقتصادى وساير شاخص هاى كلان ميرسيم و مى تواند زمينه براى ارائه يك نظام ارزى قابل اعتمادرا فراهم نمايد . حال سوال اين است در اجراى طرح اول طرح هدفمند كردن چه نشانه هايى داده شد كه از اين اعتماد در فازهاى بعدى طرح هدفمند كردن يارانه ها بهره بردارى شود؟
۹)چند نرخى بودن ارز داخل كشور
شكاف بين نرخ اسمى وبازار آزاد تقاضا براى ارز را افزايش مى دهد لذا قبل از اينكه اين فاصله چشمگير شود بايستى مسولين اقتصادى با حساسيت آنرا دنبال وكنترل  مايند. به خصوص در زمانى كه عرضه ارز بيش از تقاضاى واقعى است اين امر راحت تر صورت مى گيرد.
حال اين سوال مطرح است در شرايطى كه تراز ارزى كشور مجموعامثبت است و از ذخاير ارزى خوبى صرف نظر از سرعت نقد شوندگى آنها برخورداريم كه به هر حال امكان مقابله را به ما مى دهد چرا اجازه ميدهيم اين شكاف آن قدر زياد شود كه رانت حداقل پنج هزار ريالى براى هر دلار ايجاد كند و آيا اين فضاى سود جويى در اين شرايط اقتصادى مقاومت دو چندان را به همراه نمى آورد؟ كه بازگشت آن سخت تر وپر هزينه تر براى دولت مى شود.
۱۰)وضعيت موازى سرمايه گذارى
يكى ديگر از عوامل اختلال در نرخ ارز يك كشور هدايت نقدينگى به اين حوزه به دليل عدم امكان جذب در ساير حوزه هاى موازى از جمله توليد ، مسكن، سرمايه و... است. در شرايط اقتصادى كه جذب منابع مالى در حوزه هاى اقتصادى از جمله صنعت ، كشاورزى ، مسكن ، بهداشت و درمان ، حمل ونقل و ساير حوزه هاى توليدى وخدماتى وبازار سرمايه با مشكل رو به رو است بايستى مراقبت نماييم كه نقدينگى به سمت ارز و طلا سوق پيدا نكند زيرا نرخ ارز تمايل زيادى به نوسان بر اساس حوادث واخبار وشرايط ونتايج ملى تصميمات سياسى و اقتصادى ملى وبين المللى دارد . از نظر تحليل گران اين نگرانى در سال جارى در كشور قابل پيش بينى بود .
۱۱)افزايش يا كاهش ارزش پول ملى
در اين ايام شاهد نقطه نظرهاى متفاوتى از طرف صاحب نظران در مورد دفاع ويا مقابله با كاهش ارزش پول ملى هستيم . بعضى به دليل توسعه صادرات و كاهش وادرات اعتقاد دارند كه كاهش ارزش پول ملى كشور قابل دفاع است واين پديده را در اقتصاد نه تنها مضر نمى دانند بلكه به منافع آن پرداخته واز آن حمايت مى كنند. نقطه مقابل آنان گروهى هستند كه به دليل بى ثباتى در اقتصاد و افزايش ريسك سرمايه گذارى افزايش تورم آن كه باعث كاهش رقابت پذيرى مى گردد با كاهش ارزش پول ملى مخالفند. پرداختن به اين دو مقوله نياز به فرصت ومجال بيشتر است كه در اينجا قصد پرداختن به آن را ندارم .
آنچه مى توان فارغ از اين طرز تفكرها مطرح كرد چگونگى وفرايند افزايش نرخ ارز يا كاهش ارزش پول ملى است كه در يك افق و طبق يك برنامه مشخص مى بايست صورت گيرد. قطعا جهش هاى ساعتى وروزانه به هيچ وجه وتحت هيچ شرايط و نظريه اى قابل دفاع نيست.نكته ديگر نسخه كاهش ويا افزايش قاعده ثابت نبوده وحسب شرايط اقتصادى در هر برهه از زمان نياز به تصميم خاص خود دارد گاهى لازم است كاهش ارزش پول ملى صورت گيرد و طبق يك برنامه وزمان بندى و شيب مشخصى مى توان به اين مهم پرداخت وگاهى ضرورت دارد به گونه اى ديگر عمل كرد بنابراين اين دارو براى هر دردى و تحت هر شرايطى شفا بخش نيست.
   
 
گزارش ابرار اقتصادى از نابسامانى بى سابقه كاغذ مطبوعات
 
زمان زياد دورى نيست آن روزهايى كه صحبت از راه اندازى كارخانه چوب و كاغذ شمال بود با اين هدف كه قسمتى از نياز مطبوعات كشور به ويژه روزنامه ها را با توليد كاغذ رول، تأمين كند و تا اندازه اى از خروج ارز از كشور براى خريد كاغذ خوددارى شود ضمن اينكه در كنار اين راه اندازى و اين كارخانه اهداف ديگرى همچون ايجاد اشتغال براى افراد محلى و شهرستان هاى مجاور و نيز فرآورده هاى جانبى آن، همه و همه داراى توجيحات صحيح و ارزش اقتصادى بالا بود.آن زمان ۹ روزنامه كثير الانتشار اطلاعات، كيهان، جمهورى اسلامى، سلام، همشهرى، ابرار،  رسالت،  كار و كارگر و جهان اسلام روزنامه  هاى مطرح كشور و مصرف كننده ى عمده ى كاغذ رول بودند. بدين منظور وزارت صنايع وقت با برنامه ريزى براى ديدار مديران مسئول اين روزنامه ها از فعاليت هاى مربوط به راه اندازى اين شركت به شدت از كمبود اعتبارات مالى براى فعاليت هاى نهايى و اتمام كار كه نقصان عمده اى داشت نگران بودند تا آنجا كه وزراى صنايع و اقتصاد و دارايى و ارشاد اسلامى وقت در يكى از جلسات انجمن مديران مسئول روزنامه هاى كثيرالانتشار كه متشكل از ۹ روزنامه فوق الذكر بود حاضر شدند و عاجزانه متعهد شدند كه از ارز مربوط به يارانه ى خريد كاغذ روزنامه ها كه مجموعاً ۵۰ميليون دلار بود ظرف ۳ سال،هرسال ۲۰ ميليون دلار! از سهميه مورد نياز روزنامه ها براى راه اندازى اين كارخانه هزينه شود، به جاى آن اين شركت با توليد كاغذ مرغوب و قيمت مناسب نياز روزنامه ها را تامين كند را البته مديران مسئول وقت روزنامه هاى مذكور كه هر يك از رجال با سابقه و خدمتگزار و ياران امام و انقلاب بودند با همه ى سختى هايى كه با اين كسرى ارز برايشان ايجاد مى كرد براى حفظ استقلال اقتصادى و خودكفايى ايران اسلامى و ذخيره ى ارزى به اين ره يافت اقتصادى، تن در دادند تا فرداهايى كه توليدات اين كارخانه آماده شد با قيمتى مناسب در اختيارشان قرار گيرد اما...
خوب است رياست محترم بازرسى كل كشور و بازرسى رياست جمهورى و وزارت صنايع، گوشه ى چشمى به امروز اين كارخانه بياندازند. با افزايش قيمت دلار و محدوديت واردات و نيز محدوديت گشايش اعتبار كارخانه چوب و كاغذ مازندران با متوليان و صاحبان اصلى كارخانه كه همانا روزنامه هاى كثيرالانتشار هستند چنان مى كند كه دشمنان امروز ايران اسلامى كه سعى در تحريم ما دارند چنين نكردند.
همين كاغذهاى توليد شده كه در خصوص كيفيت آن شايد لازم باشد چند شماره، گزارش فنى به آن اختصاص دهيم و ارزش سرمايه گذارى و هزينه هاى انجام شده و نيروى كار و... را در يك كفه و توليد نامرغوب و غير قابل رقابت با ضعيف ترين كشورهاى توليدكنندگان كاغذ را در كفه ى ديگر بگذاريم تصور باطلى است اگر حتى به درصدى از كيفيت آن ها برسيم.
و وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامى و مخصوصاً معاونت محترم مطبوعاتى كه تمام سعيشان به افزايش تيراژ روزنامه ها و مألاً و خوانندگان روزنامه ها و تنوير افكار عمومى است آيا مى دانند كارخانه ى مذكور با چه قراردادهاى تركمانچاى و گلستان، روزنامه ها را مى پذيرد؟
آيا خريد كاغذ نزديك به ۹۰۰ تومان در كارخانه توسط دلالان و از ما بهتران و فروش آن با مدت كوتاه با چند برابر قيمت، عدالت رسانه اى است؟ آيا چاپ نشدن يك روزنامه با ۳۰ سال و بيشتر و كمتر به لحاظ نداشتن كاغذ و عدم پذيرش هزينه هاى كاغذ به صورت اقساط توسط كارخانه ى چوب مازندران به سود فرهنگ مكتوب ايران اسلامى است؟ يا آقايان ل ـ خ ـ ت و ديگرانى كه يك شبه با آنچه كه خوانندگان با واژه  آن آشنا هستند و ما براى بعضى ملاحظات از آن عمل نام نمى بريم چه گونه چند ماهه به ميلياردها تومان افسانه اى رسيدند كه براى بعضى از ما بهتران كه در همه ى زمينه ها با رندى و بدون اينكه از خود ردى برجاى بگذارند خاكه روى خاكه كردند و بهترين خودروهاى ژاپنى، آلمانى و كره اى بود كه نصيبشان شد!!
راستى  كيست و كدام نهاد است كه به فرياد مظلوميت روزنامه ها برسد؟ بگذريم از چند روزنامه ى وابسته به دولت و نهادهاى دولتى كه غم نان و پرسنل ندارند.
ولى آيا ده ها روزنامه خدمتگزار كه اين روزها بايد حضورى پررنگ تر و فعال تر از هميشه داشته باشند بايد از بدست آوردن اموال حقه ى خودشان كه سال ها پيش به اين اميد كه به چنين گرداب هولناكى نيفتند پذيرفتند محروم باشند؟ اين يادداشت در لحظاتى كه روزنامه هاى ما زير چاپ مى رفت به لحاظ موقعيت اضطرارى كه براى همه ى همكاران مطبوعاتى مان ايجاد شده با تعجيل و بدون اديت و بررسى مجدد چاپ شد.
اميد ما اين است كه همكاران خوب و مطبوعاتى ما بويژه مديران مسئول محترمى كه در آن سال هايى كه اصل ايجاد و احداث كارخانه ى چوب و كاغذ مازندران با چند تيرآهن، بالا برده شده بود و طرحش در حال حذف بود و بيمارى محتضر بود كه ما به فريادشان رسيديم امروز شأن و منزلت مديران روزنامه ها در بخش هاى مختلف آنقدر پايين آمده باشد كه پشت در اتاق هاى اين آقايان در سرما و گرما شخصيت شان را بفروشند در حالى كه چشم هاى مظلوم و البته نگرانشان مى بيند كه آن ها كه محبوب و ميهمان عزيز و بسيار محترم مديران چوب و كاغذ هستند دلالانى هستند كه روز بعد مديران بازرگانى اين روزنامه ها بايد پشت دكه هاى به اصطلاح بازرگانى آنان تا ساعت ۱۱ صبح منتظر باشند و صاحبان ثروت يك روزه با صورت هاى پف كرده و با چشم هاى متورم كه حتماً از تهجد و شب زنده دارى است با اكراه جواب سلام آنان را بدهند. باز هم تكرار مى كنم همكاران عزيز! اين تراژدى را جدى بگيرند. در كشورى كه فرهنگ غنى اسلام بايد حاكم باشد آيا رسانه هاى نوشتارى جايگاهى ندارند؟ و اگر دارند بايد هنوز و هنوز هشت شان گروى نه باشد؟

|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
موضوعات مرتبط: , , ,
آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید